Pazarlama Stratejisi Nedir? Nasıl Oluşturulur? - İpek Çebitürk

Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Dünyadaki her şirketin marka bilinirliği oluşturmak ve ürün veya hizmetlerine yeni müşteriler çekmek için etkili bir pazarlama stratejisine ihtiyacı vardır.

En etkili pazarlama stratejileri, hedef kitlenizin karakterlerinin kapsamlı bir şekilde anlaşılmasından net bir pazarlama bütçesine ve çok daha fazlasına kadar pazarlama akışının her yönünü dikkate alır; Bir şirketin pazarlama stratejisinde kapsanacak çok şey var.

Bu kılavuzda, tüm zamanların en iyi pazarlama stratejilerinden bazılarına yer verecek ve kısa sürede getirilerinizi en üst düzeye çıkarmak için farklı pazarlama stratejilerini nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağım.

Pazarlama Stratejisi Nedir? 

Bir pazarlama stratejisi, müşteri adaylarını müşterilere dönüştürmek odağında hazırlanan markanın uzun ve kısa vadeli hedeflerine ulaşmak için iyi düşünülmüş bir plandır. Tüketicilerin ihtiyaçlarını anlamak, iletişim kanallarını seçmek ve rekabet avantajı geliştirmek anlamına gelir.

Etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak için dört şey yapmanız gerekir: 

1. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kimin satın aldığını anlayın (müşterileriniz kimlerdir?)
2. Bu insanları ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın almaya/satın almaya devam etmeye nasıl motive edeceğinizi anlayın.
3. Rakiplerinizin kim olduğunu ve aynı hedeflere ulaşmak için ne yaptıklarını anlayın.
4. Pazarlama kampanyalarınızın ve çabalarınızın başarısını nasıl ölçeceğinizi anlayın.

Bir pazarlama planı gibi, pazarlama stratejiniz de pazarlamanın beş P’sini kapsamalıdır:

1. Ürün – Satmaya çalıştığınız şey
2. Fiyat – Kâr marjları, pazarlama bütçesi vb.
3. Yer – Hangi kanalları veya platformları kullanacaksınız? (Örneğin, sosyal medyada reklam mı yapacaksınız, e-posta pazarlamasından mı yararlanacaksınız yoksa çevrimdışı mı olacaksınız?) En uygun pazarlama konumları için müşterilerinizin zaten zamanlarını nerede geçirdiklerini düşünün.
4. Promosyon – Neyi başarmaya çalışıyorsunuz? (Sosyal medya varlığınızı oluşturmayı, marka algısını artırmayı, yeni bir ürünü tanıtmayı veya başka bir şeyi mi umuyorsunuz?)
5. İnsanlar – Hedef kitleniz kim? Onları harekete geçiren nedir?

Bu soruları yanıtladıktan sonra, şirketinizin pazarlama stratejisini oluşturmaya başlamak için hazırsınız.

Pazarlama Türleri

Bir Pazarlama Stratejisine Sahip Olmak Neden Önemlidir?

İşletme sahipleri, açık ve ayrıntılı bir pazarlama stratejisi geliştirmek ve şirketlerinin başarısına ve büyümesine katkıda bulunmak için zaman ve para harcarlar. Sosyal medya kanalları, web sitesi ve reklamlar için hedef kitle, şirket hedefleri, vizyon, konumlandırma ve aktivite planını kapsayan bir strateji, iş hedeflerinize doğru ilerlemenizi sağlar. Sonuç olarak, alakalı tekliflerle doğru kitleyi hedeflersiniz.

Bir pazarlama stratejisi, kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerinizi ana hatlarıyla belirtir ve onların başarısına yönelik yönü belirler. Bu plan, satışları artırmak, daha fazla müşteriye ulaşmak ve gelirleri artırmak için önümüzdeki gün, hafta, ay ve yılda ne yapmanız gerektiğine karar vermenize yardımcı olacaktır. Bir plan, farklı pazarlama kanallarında tutarlı kalmanızı ve alakalı içerik sağlamanızı sağlar.

Bir pazarlama stratejisine sahip olmanın faydaları nedir? İşte bunlar:

  • Müşterilerin sorunlarını anlamak ve ilgili çözümler sunmak;
  • Kaynakları akıllıca tahsis edin;
  • Farklı pazarlama kanallarında tutarlı kalın;
  • Tüketicilere alakalı içerik sağlamak;
  • Hedef kitlede yankı uyandıran reklam kampanyaları oluşturmak;
  • Öne çıkan işler kurmak;
  • Karı maksimize etmek;
  • Kaynakları verimli kullanmak;
  • Müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak;
  • Değerinizi ve faydalarınızı iletin;

Artık bir pazarlama stratejisine sahip olmanın neden önemli olduğunu bildiğinize göre, türleri keşfetme zamanı. Bir sonraki bölüm, hangisine ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Pazarlama stratejileri vs. Pazarlama planları vs. Pazarlama taktikleri

“Pazarlama stratejileri” nispeten basit görünse de bir pazarlama stratejisi mi, pazarlama planı mı yoksa pazarlama taktiği mi oluşturduğunuzu belirlerken genellikle bazı karışıklıklar olabilir. Bu pazarlama girişimlerinin üçü birlikte çalışsa da biraz farklı yönleri kapsar ve birbirinin yerine kullanılmamalıdır.

Pazarlama Planı

Bir pazarlama planı, tüm pazarlama girişimlerinizin bir özetidir. Bu, belirli bir süre boyunca yürütmeyi planladığınız tüm kampanyaları, bir bütün olarak projeler için hedeflerinizi ve tutkularınızı ve bu amaçları desteklemek için derlediğiniz tüm araştırmaları içerecektir.

Pazarlama Plani

Pazarlama Stratejileri

İlk bakışta pazarlama stratejileri, kapsayıcı pazarlama planına çok benziyor. Bununla birlikte, stratejiler, pazarlama planının yalnızca birkaç seçilmiş bölümüne daha yakından bakacaktır.

Örneğin, pazarlama planınız yeni bir ürün veya hizmeti tanıtmaksa, bu daha geniş hedefleri desteklemek için e-posta pazarlamasını nasıl kullanacağınıza ayrılmış bir stratejiniz olabilir. Her pazarlama planı, büyük olasılıkla, daha geniş planın bir parçası olarak birkaç pazarlama stratejisi üretecektir.

Pazarlama Taktikleri

Pazarlama planı ve stratejileri ne yapacağınızı açıklamaya odaklanırken, pazarlama taktikleri daha derine iner ve bunu nasıl yapacağınızı belirler.

Yukarıdaki örneği kullanarak, pazarlama planı yeni bir ürün için farkındalık yaratmaktır. Pazarlama stratejisi, bunun bir parçası olarak e-posta pazarlamasını nasıl kullanacağınızdır. Pazarlama taktikleri, pazarlama kampanyasının bir parçası olarak gerçekleştireceğiniz belirli eylemleri detaylandıracaktır.

Başarılı Bir Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Kısa vadeli ve uzun vadeli iş hedeflerinize ulaşmak, net ve ayrıntılı bir eylem planı geliştirmenizi gerektirir. Güçlü bir pazarlama stratejisi oluşturmak istiyorsanız, her şeyi doğru yapmak ve markanıza başarı getirmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

1. Birincil hedeflerinizi belirleyin. Hedef belirleme, smart hedefleriniz olduğunda etkilidir. Smart hedefler, belirli, ölçülebilir, ulaşılabilir, ilgili ve zamanında anlamına gelir. Pazarlama çabalarınızı uyumlu hale getirmek için iş hedeflerinizi belirlemeniz gerekir. Belirlediğiniz hedefler, sunduğunuz ve pazarladığınız ürüne bağlıdır. Hedefiniz marka bilinirliği oluşturmak, yeni müşterilere ulaşmak, satışları artırmak vb. ile ilgili olabilir.

2. Bir pazarlama planı oluşturun. Bir pazarlama stratejisi, belirli eylemleri gerçekleştirme nedenlerini ana hatlarıyla belirtirken, bir pazarlama planı, hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gerekenlerin bir planıdır. Gerekli eylemleri, yıllık bütçeyi, temel girişimleri ve uygun pazarlama kanallarını dahil edin.

3. Rakipleri araştırın. Rakip analizi, rakiplerinizi ve sundukları ürünleri belirlemenize yardımcı olacaktır. Özelliklerini, benzersiz değer önerilerini ve reklam stratejilerini özetleyerek rekabet avantajınızı tanımlayabilirsiniz. Bir analiz yaptıktan sonra pazardaki boşlukları belirleyebilecek, trendleri ortaya çıkarabilecek ve beklentileri karşılayan bir ürün geliştirebileceksiniz.

Rakip Analizi

4. Alıcı kişilikleri geliştirin. Müşterilerinizi anlamak ve ihtiyaçlarını, arzularını ve sıkıntılı noktalarını belirlemek için araştırma yapın. Analizden sonra, satın alma modellerini açıklayacaksınız. Mesleği, cinsiyeti, yaşı, ilgi alanları, sorunları, ihtiyaçları, konumu vb. dahil olmak üzere ideal müşterinizi tanımlayın. Müşterinizin kısa bir tanımını yapın. Örneğin, bir şehirde yaşayan 20’li yaşlarında genç bir kadın olan Linda, araştırması için gerekli ekonomi kitaplarını arıyor. Unutmayın, başarılı ve etkili bir pazarlama stratejisi için bir alıcı kişiliği tasarlamak şarttır.

5. İlgili araçları seçin. Birçok pazarlama aracı, müşteri görüşleri almanıza ve pazarlama çabalarınızı yönetmenize yardımcı olacaktır. Google Analytics, web sayfanızın performansına ilişkin içgörüler sağlar, Agorapulse, sosyal medya etkinliklerinizi önceden düzenlemenize olanak tanır, Ahrefs alakalı anahtar kelimeleri bulmanıza olanak tanır ve SendPulse, tüketicilerle iletişimi otomatikleştirmenize olanak tanır. Hizmet, çekici e-posta kampanyaları tasarlamanıza ve göndermenize, sohbet botları kurmanıza ve SMS ve web push bildirimleri göndermenize yardımcı olur.

6. Gerekli medyayı seçin. Üç ana medya türü vardır: ücretli, sahip olunan ve kazanılan medya. Ücretli medya, ürününüzü tanıtmak için para harcadığınız ortamları ifade eder. Örnekler arasında doğrudan posta, reklam panoları, dergiler, web siteleri vb. yer alır. Sahip olunan medya, ekibinizin oluşturduğu fotoğraflar, makaleler, blog gönderileri, sosyal medyadaki gönderiler, videolar, podcast’ler ve daha fazlası gibi materyallerdir. Kazanılan medya, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği ifade eder. Örnekler, Instagram, Facebook ve TikTok’ta ürününüz ve markanızdan bahseden tweet’leri içerir. Tüm içeriğinizi, daha önce bahsettiğimiz özelliklere göre üç grup halinde düzenleyin.

Pazarlama Stratejisi Türleri

Artık farklı pazarlama terimlerinden bazılarını anlıyoruz, pazarlama stratejilerine ve bunların iş planınızın bir parçası olarak nasıl çalıştığına odaklanmanın zamanı geldi.

İş gereksinimlerinize bağlı olarak kullanabileceğiniz çok sayıda farklı pazarlama stratejisi vardır. Her pazarlama stratejisi türünü ele almayacak olsak da karşılaşmanız muhtemel başlıca stratejilerden bazıları şunlardır:

Dijital Pazarlama Stratejisi

Dijital pazarlama stratejisi, işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini çevrimiçi pazarlamak için kullandıkları bir plandır. Bu, içerik pazarlamasını, sosyal medya pazarlamasını ve e-posta pazarlamasını içerebilir. İçeriğin devamında her birini detaylı olarak açıklayacağım.

Web sitesi trafiğini artırmak veya çevrimiçi satışları artırmak gibi belirli iş hedeflerine ulaşmak için bir dijital pazarlama stratejisi tasarlanmalıdır. Etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmak için işletmelerin hedef kitlelerini ve hangi ihtiyaçları veya istekleri olduğunu anlamaları gerekir.

Ayrıca dijital pazarlama kampanyaları için gerçekçi hedefler ve hedefler belirlemelidirler. Bu şeyler yerine oturduğunda, işletmeler dijital pazarlama stratejilerini geliştirebilirler.

Sosyal Medya Pazarlama Stratejisi

Sosyal medya pazarlaması, potansiyel ve mevcut müşterilerle ilişkiler kurmak ve etkileşimde bulunmak için Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi platformları kullanır. Sosyal Medya, Dijital pazarlamanın bir alt kümesidir, ancak sosyal olarak bağlantılı bir dünyada yaşadığımız için ayrı olarak ele alınması gerekir.

Sosyal Medya Pazarlama Stratejisi

Doğru yapıldığında, sosyal medya pazarlaması etkili bir şekilde yeni müşterilere ulaşabilir, mevcut müşterilerle etkileşim kurabilir ve marka sadakati oluşturabilir. Bununla birlikte, sosyal medya pazarlaması, bir profil oluşturmaktan ve güncellemeleri yayınlamaktan daha fazlasını gerektirir.

Başarılı olmak için işletmelerin hedeflerini, hedef kitlelerini ve mevcut kaynakları dikkate alan iyi düşünülmüş bir sosyal medya pazarlama stratejisine ihtiyacı vardır.

YouTube, TikTok, Instagram, Facebook ve Pinterest’te potansiyel müşteriler bulabilir ve ürününüzün temel faydalarını gösterebilirsiniz. Ürününüzü sosyal medya ağlarında tanıtmak, olası satış yaratmayı teşvik etme, dönüşümleri artırma ve potansiyel müşterilerle ilişkileri geliştirme konusunda inanılmaz fayda sağlar.

Örneğin, markalı bir hashtag oluşturabilir ve çeşitli sosyal medya platformlarında kullanabilirsiniz. Marka bilinirliği oluşturmanıza ve müşterilerinizi markanızı etiketlemeye teşvik etmenize yardımcı olacaktır. Coca-Cola, yeni ürünlerini pazarlamak ve tanıtmak için markalı hashtag’ler kullanır.

E-Mail Pazarlama Stratejisi

Dünya çapında 4 milyardan fazla e-posta kullanıcısıyla e-posta pazarlaması, en etkili pazarlama yaklaşımlarından biri olmaya devam ediyor. Ürün özellikleri, cazip teklifler ve yeni sürümler ile listenizdeki müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz. Bu yöntem, markanızın değerini iletmenize ve müşterilerinizi rahatsız edici olmayan bir şekilde satın alma işlemleri arasında meşgul tutmanıza yardımcı olur.

Tüketiciler ürününüze ve şirketinize ilgi gösteriyorsa, e-posta kampanyaları aracılığıyla onlara kolayca ulaşabilir ve sohbet başlatabilirsiniz. Ana göreviniz, kaliteli içeriğe sahip, alakalı, tutarlı ve çekici e-postalar geliştirmektir.

Bir e-posta pazarlama stratejisi geliştirirken akılda tutulması gereken birkaç şey var.

  • İlk olarak, e-posta listenizin doğru ve güncel olduğundan emin olun. Hatalı e-posta listeleri, teslim edilemeyen e-postalara, itibarınızın zedelenmesine ve müşteri kaybetmenize yol açabilir.
  • İkinci olarak, belirli insan gruplarına hedefli mesajlar gönderebilmek için e-posta listenizi bölümlere ayırmanız çok önemlidir. E-posta listenizi bölümlere ayırmak, mesajlarınızı daha iyi özelleştirmenize ve alıcılarınızın ilgi alanlarına uygun olmalarını sağlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Son olarak, işletmeniz ve müşterileriniz için en iyi olanı belirlemenize yardımcı olacak farklı e-posta stratejilerini test etmek çok önemlidir.

Biraz çabayla e-posta pazarlaması, ilişkiler kurmak ve satışları artırmak için güçlü bir araç olabilir.

E-mail Pazarlama

İçerik Pazarlama Stratejisi

İçerik, kullanıcıların ilgisini çekmede ve bir satış başlatmada hayati bir rol oynar. İçerik oluşturma önceliğiniz olmalıdır çünkü yalnızca kaliteli bilgilendirici ve ilginç makaleler, blog gönderileri, videolar, podcast’ler, PDF’ler ve sosyal medya reklamları insanların dikkatini çekebilir. Güçlü bir içerik pazarlama stratejisi, alıcı karakterleri, iş senaryoları, marka konumlandırma, eylem planı ve değer teklifini içerir. Etkili ve iyi düşünülmüş bir strateji, arama motorlarında artan görünürlük, sosyal medya ağlarında daha iyi çekiş ve müşteri güveni ile sonuçlanır.

McDonald’s’ın “Bizim Yemeğimiz Sizin Sorunuz” kampanyasını ele alalım. McDonald’s Kanada, bir kampanya yürütmeye ve tüketicilerin markanın ürünleriyle ilgili tüm sorularını yanıtlamaya karar verdi. McDonald’s, müşterilerin sorularını yanıtlayarak hedef kitlesiyle güvene dayalı bir ilişki kurmayı ve algıları değiştirmeyi başardı. İnsanlar dürüstlüğü ve şeffaflığı sevdikleri için kampanya büyük başarı elde etti.

Inbound Pazarlama Stratejisi 

Inbound pazarlama stratejisi, trafiği, etkileşimi ve dönüşümleri artırmaya yönelik kapsamlı bir plandır. Search Engine Journal’a göre, gelen olası satışlar, giden olası satışlardan %60 daha az maliyetlidir. Bu, herhangi bir işletmenin Inbound Pazarlama yoluyla müşteri adayları oluşturmasını çok önemli hale getirir.

Gelen Pazarlama, hedef kitlenizi belirlemek ve onların ihtiyaçlarını ve sıkıntılı noktalarını anlamakla başlar. Kime hitap ettiğinizi öğrendikten sonra, onların ilgi alanlarına hitap eden hedeflenmiş içerik oluşturabilirsiniz.

Bu içerik, web siteniz, blogunuz, sosyal medya ve e-posta dahil olmak üzere çeşitli kanallara dağıtılmalıdır. Ek olarak, okuyucuyu harekete geçmeye teşvik etmek için her içeriğin sonunda bir harekete geçirici mesaj (CTA) olması en iyisi olacaktır.

Son olarak, gelen pazarlama stratejinizi optimize etmek için sonuçlarınızı sürekli olarak ölçmelisiniz. Bu adımların ardından, iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak etkili bir gelen pazarlama stratejisi geliştirebilirsiniz.

Pazarlama İletişimi Stratejisi

Pazarlama iletişimi stratejisi, bir şirketin pazarlama ekibinin hedef kitlesiyle iletişim kurmaya nasıl karar verdiğidir. Plan, şirketin hedeflerini, bütçesini ve hedef kitlesini dikkate almalıdır.

Aynı zamanda genel pazarlama stratejisi ile uyumlu olmalıdır. Pazarlama iletişimi için reklam, halkla ilişkiler, etkinlikler ve dijital pazarlama gibi birçok farklı kanal kullanılabilir. Önemli olan, hedef kitleye ulaşmada en etkili olacak kanalları seçmektir.

Bazı durumlarda, çok kanallı bir yaklaşım en iyisi olabilir. Kanallar seçildikten sonraki adım, şirketin markasıyla uyumlu ve hedef kitlede yankı uyandıran mesajlar geliştirmektir.

Son adım, planı uygulamak ve istenen sonuçlara ulaşıldığından emin olmak için sonuçları izlemektir. Bir pazarlama iletişimi stratejisi, herhangi bir pazarlama planının ayrılmaz bir parçasıdır ve başarı için güçlü bir araçtır.

PR Pazarlama Stratejisi 

Halkla ilişkiler pazarlaması, algıları etkilemek, güvenilirlik oluşturmak ve bir şirket veya kuruluş için olumlu bir imaj yaratmak için Halkla İlişkiler tekniklerini kullanan bir stratejidir.

Halkla ilişkiler pazarlaması, bir şirket için olumlu teşhir oluşturmak için medyayı kullanmakla ilgilidir. Marka farkındalığını artırmak, düşünce liderliği oluşturmak, satış fırsatları oluşturmak veya kilit paydaşlarla ilişkiler kurmak gibi çeşitli hedeflere ulaşabilir.

Halkla ilişkiler, hedef kitlelere etkili bir şekilde ulaşabilir ve reklam, dijital pazarlama veya doğrudan pazarlama gibi diğer pazarlama faaliyetlerini tamamlayabilir.

SEO Stratejisi 

Arama motoru optimizasyonu, web sitenizin içeriğinin arama motorlarının en iyi sonuçlarında görünmesine yardımcı olur. İçeriğinizi, kullanıcıların arama alanına sorguyu yazdıklarında kolayca bulabilecekleri şekilde düzenleyin. Sonuç olarak, kullanıcılar belirli soruların yanıtlarını aradıklarında web sitenizi ve içeriğinizi görürler.

SEO

Kaliteli içerik, insanları web sitenizi ziyaret etmeye ve makaleleri okumaya teşvik eder. Sonuç olarak, organik trafiğiniz iyileşir. SEO stratejisi, tüketicilerin ihtiyaçlarını takip etmenizi sağlar. Ayrıntılı bir eylem planı, ilgili konuları seçmenize, gerekli anahtar kelimeleri kullanmanıza ve blog gönderilerini zamanında göndermenize olanak tanır.

SEO içeriği oluşturun. Makale yazarken, yüksek kaliteli bilgiler eklediğinizden emin olun. İnfografikler, fotoğraflar, videolar vb. gibi farklı görsel biçimleri kullanın. Bu, okuyucular için çekici ve ilgi çekici görünen içerik sağlamanıza olanak tanır.

Ağızdan Ağıza Pazarlama (WOM) Stratejisi

Ağızdan ağza pazarlama, işletmeler için mevcut en güçlü araçlardan biridir. Ne de olsa, hiçbir şey bir arkadaş veya aile üyesinin kişisel tavsiyesinden daha inandırıcı olamaz.

Yine de ağızdan ağza pazarlama, daha geleneksel reklamcılık yöntemleri lehine genellikle göz ardı edilir. İyi haber şu ki, ağızdan ağza pazarlamayı teşvik etmenin pek çok yolu var ve en iyi yanı, bunun pahalı olması gerekmiyor. İşte birkaç ipucu:

  • Müşterilerin olumlu deneyimlerini işletmenizle paylaşmalarını kolaylaştırın. Bu, web sitenizde sosyal medya düğmeleri sağlamayı veya çevrimiçi bir inceleme sistemi kurmayı içerebilir.
  • Size yeni iş öneren müşterileri ödüllendirin. Bu bir indirim veya ücretsiz bir ürün şeklinde olabilir.
  • Ürününüzün veya hizmetinizin birinci sınıf olduğundan emin olun. Bu sağduyu gibi görünebilir, ancak ağızdan ağza pazarlamanın yalnızca ürününüz hakkında konuşmaya değerse işe yaradığını unutmamak önemlidir! 

Influencer Pazarlama Stratejisi

Influencer pazarlama stratejisi, kuruluşların influencer pazarlama programları aracılığıyla iş hedeflerine ulaşmak için influencerları belirlemek, dahil etmek ve etkinleştirmek için kullandıkları bir çerçevedir.

Sosyal medya platformlarının yükselişiyle birlikte, markalar artık etkileyici pazarlamadan kaçınamaz. Bir zamanlar sahip olunması güzel bir şey olarak kabul edilen influencer pazarlaması, hızla bir markanın pazarlama cephaneliğinde önemli bir bileşen haline geliyor. 2022’de, etkileyici pazarlamanın 16,4 milyar dolarlık devasa bir sektöre yayılacağı tahmin ediliyor.

Influencer pazarlama stratejisi, kuruluşun iş hedeflerini desteklemelidir. Aynı zamanda kuruluşun marka kimliği ve değerleriyle uyumlu olmalıdır.

Influencer pazarlama stratejisi aşağıdakileri dikkate almalıdır:

  • Kuruluşun iş hedefleri
  • Hedef seyirci kitlesi
  • Kuruluşun marka kimliği ve değerleri ile en iyi uyum sağlayan etkileyiciler
  • Kuruluşun iş hedeflerini en iyi şekilde destekleyen etkileyici ilişkilerinin türü
  • Başarıyı ölçmek için hedefler ve ölçütler.

Harika iş çıkardık! Artık bir pazarlama stratejisinin ne olduğunu, neden önemli olduğunu ve pazarlama strateji türlerini daha iyi biliyorsunuz şimdi sıra, markanız için bir pazarlama strateji oluşturmakta.

Soru ve düşüncelerinizi iletmek veya danışmanlık için bana ulaşın.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Kesinlikle Pazarlama Stratejisi öğrenmek ve planlamak isteyen bir çalışanın bu içeriği okumasını tavsiye ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir