2022 Yılının Başarı Sağlayacak 7 Pazarlama Trendi - İpek Çebitürk

2022 Yılının Başarı Sağlayacak 7 Pazarlama Trendi

Geçmişte pazarlama, adınızı veya ürününüzü duyurmakla ilgiliydi. Ancak 2022’de mesele, etkili bir marka yaratmak, ilgi uyandıran hikaye anlatımı ve bu hikayenin başarısını ölçmekle ilgili olacak. Artık bir marka yaratıp satmasını beklemek yeterli değil.

Geçmişte etkili pazarlama taktikleri, tanıtım için doğru platformları kullanmak, mümkün olduğunda yeniden hedefleme kampanyalarıyla sosyal medya sitelerinde anahtar kelimeler ve hashtag’ler aracılığıyla belirli kitleleri veya demografik bilgileri hedefleyen reklamlar oluşturmak etrafında dönüyordu.

2022’de pazarlama, risk almaya, markalarına yatırım yapmaya, çevrimiçi müşterilerle etkileşim kurarken her zamankinden daha dikkatli dinlemeye veya hızlıca artan rekabet oranları devam ederken başarısızlıkla yüzleşmeye hazır olan işletme sahiplerini gerektirecek.

Etkili pazarlama hem uzun vadeli düşünmeyi hem de kısa vadeli hızlı kazançları gerektirir; bu nedenle etkili hikaye anlatımı, bir şirketin başarısı için her zamankinden daha önemli bir hale gelecek.

Video Pazarlama, Pazarlama Planınızın Başarısı İçin Çok Önemli Hale Gelecek

Video pazarlama, pazarlamanın geleceğidir. Bu ilk başta abartılı gelebilir, ancak bunu destekleyecek veriler bulunuyor. Arama motoru devi Google, YouTube’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herhangi bir kablo ağından daha fazla 18-34 ve 18-49 yaşındakilere ulaştığını duyurdu. Facebook, video gönderilerinin ortalama olarak fotoğraf veya bağlantı gönderilerinden altı kat daha fazla etkileşim aldığını, Twitter’ın ise video görüntülemelerinde %160’ın üzerinde bir artış gördüğünü bildirdi.

Peki bu pazarlamacılar için ne anlama geliyor?

Pazarlama stratejilerinize videoyu dahil etmiyorsanız, kitlenizle bağlantı kurmak ve onlarla güven oluşturmak için büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Video, müşterilerle bağ kurmanın anahtarıdır, çünkü markanın arkasına bir insan sesi koyar, bu da müşterilerde güvenilirlik ve sadakat oluşturur.

İçerik Pazarlaması Kral Olmaya Devam Edecek

2022 yılında yalnızca reklam yönetimi odaklı olmak yeterli olmayacak, her platformda sunduğunuz içeriklerin (reklam tasarımları, ürün açıklamaları, sosyal medya içerikleri, faydalı içerik sunma, reklam söylemleri vb.) kalitesi daha da önem kazanıyor.

İçerik pazarlaması, herhangi bir dijital stratejinin en önemli yönlerinden biridir. İçerik, müşterilerle bağ kurma, onları ikna etme ve güven oluşturmada kilit role sahip. Yanlış veya yetersiz içerik, şirketiniz için yapacağınız en kötü hamle olabilir. Marka imajı ve markaya veya ürüne yönelik müşteri duyarlılığı açısından negatif sonuçlar doğuracaktır.

İyi içerik zamanla güvenilirlik oluşturur, bu da yeni potansiyel müşteriler edindikten sonra muhtemelen sizden yeniden ürün satın alacakları anlamına gelir. Öte yandan, insanlar düşük kaliteli bilgilerle karşılaşırlarsa, şirketinize olan inançlarını tamamen kaybedebilir ve rakip siteler aracılığıyla benzer öğelere çevrimiçi bakarken onları alternatif bir yola yönlendirebilirler.

Başka bir deyişle, asla hafife almamanız gereken bir pazarlama yönüdür. İçerik pazarlaması, herhangi bir dijital stratejinin önemli bir yönüdür ve işletmeniz üzerinde iyi ya da kötü kalıcı bir etkiye sahip olabilir. Etkili hikaye anlatımı, bir şirketin, tüketicilerin her düzeyde etkileşim kurmak istediği bir şey haline gelmesine yardımcı olmaktadır; bu nedenle, içerik pazarlamasının 2022 boyunca inanılmaz derecede önemli olmasının ana nedeni budur.

Pazarlama Ekipleri, Veri Analitiği ve Ölçümlerine Daha Fazla Odaklanacak

Pazarlama ekipleri için veri analitiğine daha fazla odaklanmak 2022 yılında önem kazanacak. Şirketler daha az para harcıyor. Bu nedenle konu, bütçeleri ve satın alımları doğrulamaya geldiğinde yatırım getirisini (YG) göstermek giderek daha önemli hale gelecek.

Şirketiniz ile ilgili doğru kararları verebilmeniz için müşterilerinizin nasıl davrandığı hakkında daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız, veri analitiği bu sürecin önemli bir bileşeni olacaktır. Öyle ya da böyle, pazarlamacıların kitlelerinin kim olduğunu ve onları neyin harekete geçirdiğini gerçekten derinlemesine incelemek için her türlü sayıya erişmesi gerekir. Müşteri hizmetlerine böylesine artan bir odaklanma ile, pazarlama ekiplerinin, markalaşma çabaları ve ürün geliştirmesi söz konusu olduğunda, herhangi bir büyük hamle yapmadan önce insanların tam olarak ne düşündüklerini ve yaptıklarını anlamaları önemlidir.

Sosyal Medya İçeriği, Pazarlamacılar İçin Daha da Önemli Hale Gelecek

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya kanalları, sahneye çıktıklarından bu yana önemli ölçüde değişti. İnsanlar yayınlarda o kadar hızlı geziniyor ki, markaların dikkatlerini uzun süreler boyunca çekmesi çok zor bir hal aldı. Sosyal medya üzerinden ürün ve satış odaklı yaklaşımlar geride kaldı ve bu nedenle pazarlamacıların geleneksel sabit satış yaklaşımı yerine hikaye odaklı bir yaklaşıma liderlik etmesi gerekiyor.

Sosyal medya daha görsel odaklı hale geldi, bu da markaların potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için yüksek kaliteli görseller ve videolar oluşturmasının şart olduğu anlamına geliyor. Pazarlamacıların dikkatlerini, markanın kendisi dışındaki kullanıcılar tarafından paylaşılacak ilginç içerik oluşturmaya odaklaması gerekir.

Üründen Ziyade Müşteri İhtiyaçları Odaklı Pazarlama Önem Kazanacak

Pazarlamanın geleceği, satış değil, müşteri ihtiyaçlarına odaklanmakla ilgilidir. Büyük veri ve internet, müşterilerin çevrimiçi yaptıklarına dayalı olarak aşırı kişiselleştirilmiş deneyimler yaratmayı mümkün kılıyor. Şirketlerin müşterilerini anlama yeteneği, onlarla daha iyi uzun vadeli ilişkiler kurmalarını sağlar. Bu daha sonra her bir kişiyi neyin benzersiz kıldığını ve bu kişilere en iyi nasıl hizmet edebileceğinizi anlayarak daha fazla marka bağlılığına ve nihayetinde daha büyük gelir fırsatlarına yol açar.

Şirketlerin pazarlama stratejileriyle başarıyı yakalamaları için, ürünlerini insanlara dayatmaktan vazgeçmeleri ve bunun yerine hedef kitlelerinin ihtiyaç ve isteklerine odaklanmaları gerekir. Örneğin, ürünümü satın al mesajına odaklanmak yerine, ideal müşterinizin üründe aradığı özelliklere daha fazla odaklanın.

İnsanlara sadece bir müşteri olarak değil, bireyler olarak yaklaşılmalıdır. Bunu akılda tutarak, pazarlamacılar, ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmadan önce ilişkiler kurmaya ve değer sağlamaya odaklanmalıdır; aksi takdirde daha düşük dönüşüm oranları görmek kaçınılmaz olacaktır.

Pazarlama Ekipleri, Müşteri Deneyimini İyileştirmek ve Dönüşüm Oranlarını Artırmak İçin Ürün Geliştirme Ekipleriyle Yakın Bir Şekilde Çalışacak

Ürün geliştirme ekibinizle iş birliği yapmak hem tasarım hem de reklam için birden fazla avantaj sağlayabilir. Ürün ekipleri genellikle mükemmel bir kullanıcı ara yüzü veya heyecan verici yeni bir web uygulaması tasarlama konusunda heveslidir, ancak çoğu zaman iyi bir pazarlama metni geliştirme pahasına çalışmalarının bu yönlerine odaklanırlar.

Biri araştırma ve UX tasarımına, diğeri mesajlaşma stratejisine odaklanan kuruluşunuzun iki yarısı arasında sağlıklı bir ortaklık, ürününüzü etkili ve verimli bir şekilde pazarlayabileceğiniz anlamına gelir.

Tüketici deneyimi artık her şirketin öncelik listesinin başında yer alıyor, bu da tüm departmanların bunu etkin bir şekilde sunmaya odaklanması gerektiği anlamına geliyor. Bu yeniden yönlendirme zorludur, ancak uygun kaynaklar mevcut olduğunda daha akılda kalıcı bir tüketici deneyimi yaratabilir ve bu da artan marka bilinirliği ve daha yüksek satışlara yol açar.

Pazarlama Rolleri Gelişiyor- Yalnızca Reklamcı Olmaktan Çıkıp Eğitimciler ve Liderler Haline Geliyorlar

Eskiden pazarlamacı sadece ürün satan biriydi ama şimdi farklı bir rolü var. Tüketicileri bir şeyler satın almaya zorlamak yerine onları eğitmeli ve onlarla birlikte çalışmalılar. Bu bazıları için zor bir geçiş olabilir, ancak gerekli.

Pazarlamacıların rolü geliştikçe, olaylara bakış açılarını değiştirme ihtiyaçları da değişiyor. Artık sadece ürünleri tanıtmakla ilgili değil; zamanla çok daha karmaşık hale geldi.

Pazarlamacıların eğitimciler gibi düşünmeye başlaması gerekir. Artık her zaman insanlara bir şeyler satmakla ilgili olamaz. Zaman ayırmaları ve insanları neden bir ürünü istemeleri gerektiği konusunda eğitmeleri gerekiyor. Hiçbir şekilde kolay değil, ancak şirketler daha derin ceplere sahip daha büyük şirketlere karşı ilgili kalmak ve rekabetçi kalmak istiyorsa bu bir zorunluluk haline geldi.

Pazarlamacıların 2022 ve sonraki yıllarda, müşterilerini eğitmeye önem vermesi gerekiyor. Tüketiciler artık sadece satış değil, daha fazla bilgi istiyor. Hedef kitlenize onları eğiten ve tüm sorularını yanıtlayan ayrıntılı içerik sağlayarak kendinizi farklılaştırabilirsiniz. Bu şekilde, sunduğunuz ürün ve bunların onlar için nasıl çalıştığı hakkında yeterince bilgi sahibi olacakları için potansiyel müşterilerinizi kaybetme olasılığınız da daha düşük olacaktır.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir